БЛОГ

Мај во слики и зборови

Малку доцнам со новиот месечен блог, но навистина немав услови да седнам и да го напишам на раат и без притисок. Прво и основно навистина немам време (реченица што отсекогаш ми била една од понесаканите) поради работа, а и последниве денови не се чувствував/м добро физички. Не сум сигурна дали беше некаков вирус или е […]

Мај во слики и зборови Read More »

Април во слики и зборови

Април…горчлив и сладок, тежок и убав, со поздравувања, со збогувања.Не сакам да признаам дека годинава не ми тргна од рака, ама тоа е така. Секако дека е брановидно, се случуваат навистина прекрасни нешта и моменти кои ме исполнуваат, но за четири месеци имаше толку многу наталожени болки и стравови со кои уште учам (и допрва

Април во слики и зборови Read More »

Март во слики и зборови

Март некако ми помина без да осетам. Се провлече, донесе цвеќиња, донесе промени, донесе лекции и си отиде. Тоа го размислував пред да седнам и да ги селектирам фотографиите за новава објава. Но кога ја разгледав убаво месечната галерија сфатив дека бил навистина исполнет месец и се израдував, по не знам кој пат, што одлучив

Март во слики и зборови Read More »

Мала кујна со мал буџет и (прилично) мала слобода

Решив оваа објава да биде посветена на кујната во мојот стан. Конечно направив фотографии (иако во различни денови) и сакам да ги искористам сега, кога наоѓам малку време да пишувам. Инаку, станот не е мој, туку го изнајмувам и мојот цврст став е дека иако станот е изнајмен, а не „мој“, тоа не го прави

Мала кујна со мал буџет и (прилично) мала слобода Read More »

Февруари во слики и зборови

Мора да признам, февруари беше многу тежок. Одамна не сум имала месец со толку предизвици и одамна не сум била толку многу тажна во ред од неколку дена. Беше вистинска емотивна бура. Тие моменти ќе ги задржам за себе, надевајќи се длабоко дека и од нив има нешто да се извлече или научи, а останатите

Февруари во слики и зборови Read More »

Јануари во слики и зборови

Го сакам јануари од многу причини. Не ми е јасно зошто некој би се жалел дека е долг? Никогаш не ми се чинел подолг од кој било друг месец. Освен тоа, баш би сакала да трае долго, како што сакам да ми се чини дека трае долго секој нареден месец. Зошто не би сакала времето

Јануари во слики и зборови Read More »

Триесет и прв роденден, прв блог пост и неколку (раз)мисли

Повторно роденден. На секој роденден добивам желба да кажам нешто. Оваа година, за промена, имам простор каде што ќе можам да кажам и нешто повеќе. Така што, ќе го искористам овој повод наречен роденден и ќе го напишам мојот прв пост на блогот, без многу размислување околу тоа кој ќе го прочита, претпоставувајќи дека сам

Триесет и прв роденден, прв блог пост и неколку (раз)мисли Read More »

Shopping Cart
Scroll to Top